Previous article June 21th 2022 Next article

Expositie: thuis in het energielandschap

Expositie: thuis in het energielandschap

Komt Nederland vol zonnepanelen te staan en wat betekent dit voor de landbouw? Staan de wijken straks vol met transformatorhuisjes of kan het anders? Welke bekabeling ligt er onder ons huis en krijgt iedereen een eigen datacentrum in de meterkast?

In de expositie Thuis in het Energielandschap toont Karres en Brands met het ontwerpend onderzoek 'Landschappen van Verlangen' een landschapsontwikkeling door middel van zonne-energie voor het oeverwallen landschap bij IJsselstein. Samen met 10 ontwerpbureaus toont de expositie kansen en inspiratie om aan de slag te gaan met de energietransitie.

De expositie is van 15 juni tot 10 juli te zien in Het Cultuurgebouw, Hoofddorp en wordt georganiseerd door Podium voor Architectuur en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI).

Landschappen van Verlangen is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Het is een van de projecten binnen de open oproep Ruimte voor klimaat en energie die onderdeel is van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp.