Darius Reznek

Partner

Darius Reznek (1986) is landschapsarchitect, architect en partner bij Karres en Brands. Sinds 2012 is hij werkzaam bij het bureau en sinds 2017 onderdeel van het managementteam. De focus van Darius ligt binnen Karres en Brands op het verbreden van het ontwerpend onderzoek en het versterken van het internationale profiel van het bureau. Darius denkt vanuit mogelijkheden en kansen en niet de restricties; een ontwerp of een narratief waarbij er meer inhoud is dan enkel het oplossen van een probleem.

Darius studeerde aan Ion Mincu University of Architecture and Urbanism in Boekarest en Landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit. Darius werkt aan nationale en internationale projecten en prijsvragen, variërend van het opstellen van stedelijke ontwikkelingsstrategieën tot het ontwerp van de openbare ruimte en architectuur. Hij was verantwoordelijk voor een groot aantal winnende prijsvragen waaronder het ontwerp voor de stationsomgeving in Roskilde, Lokviertel Masterplan in Osnabruck, Woodhood Garden City in Keulen, Laekjatorg in Reykjavik en het winnende plan voor het nieuwe Flotingsmuseum in Oslo. Hij benadert complexe ruimtelijke opgaven niet alleen vanuit de kwaliteiten van de plek, maar vooral vanuit het grotere overkoepelende idee. Voorbeeld hiervan is het winnende prijsvraagplan voor de ‘The Connected City’ in Hamburg, waarbij de visie op de toekomst van wonen in het landschap- de leidende principes voor het stedenbouwkundig plan bepaalde.

Zijn unieke ontwerpaanpak vanuit landschappelijke context heeft hem een erkenning opgeleverd van Europe’s 40 under 40 talent in Architecture and Design in 2020. Hij geeft regelmatig lezingen gerelateerd aan zijn werk en was spreker op o.a. het SHARE forum in Boekarest, Ooyster Seminar in Stockholm en de KIT in Karlsruhe.