David Kloet

Partner

David Kloet (1981) is landschapsarchitect en partner bij Karres en Brands. Sinds 2015 is hij werkzaam bij het bureau en sinds 2017 onderdeel van het managementteam. Hij heeft ruime ervaring met nationale en internationale projecten en werkt graag in multidisciplinaire ontwerpteams aan complexe projecten op verschillende schaalniveaus. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door krachtige en eenvoudige ingrepen die ruimte bieden voor verandering en flexibiliteit. Hij streeft hierbij naar een hoge ruimtelijke kwaliteit en een goede beleving en functionaliteit voor alle mogelijke gebruikers. Met een onderzoekende houding ontrafelt hij de essentie van de opgave om zo tot een helder en krachtig ontwerp te komen. Zo’n opgave begint met een visie die prikkelt en uitdaagt, maar hij ziet er ook op toe dat wat er bedacht is daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

David studeerde landschapsarchitectuur aan de Hogeschool Larenstein Velp, Leeds Metropolitan University en landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij werkte onder andere aan de programmatische visie en verschillende uitwerkingsopgaven van het beeldkwaliteitsplan Groene Singel, het parlement voor de Scheggen van Amsterdam, de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam en Spoorzone in Tilburg en de campusontwikkelingen waaronder ASML Campus 2.0. David werkt momenteel aan de gebiedsontwikkelingen van de Spoorzone en Stappegoor in Tilburg en verschillende rijksopgaven, waaronder de renovatie Binnenhof in Den Haag. 

In aanvulling op zijn werk in het bureau is David lid van het kwaliteitsteam van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam. Daarnaast is hij actief als gastdocent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, Technische Universiteit Delft en Willem de Kooning Academie in Rotterdam.