Jasper Nijveldt

Partner

Jasper Nijveldt (1984) is stedenbouwkundige en partner bij Karres en Brands. Sinds 2013 is hij werkzaam bij het bureau en sinds 2017 onderdeel van het managementteam. Jasper is gespecialiseerd in complexe binnenstedelijke transformatieprojecten. Om de complexiteit van de stad te begrijpen gaat hij op zoek naar de ‘onzichtbare stad’. Hij observeert de dynamiek van de stad: waar zijn de plekken van samenkomst en wat zijn de veelgebruikte routes. Met zijn analytische en nieuwsgierige aanpak weet hij als geen ander een abstracte stedenbouwkundige opgave te vertalen naar concrete, mensgerichte oplossingen.   

Jasper voltooide cum laude zijn masteropleiding stedenbouw aan de Technische Universiteit Delft, na zijn studies planologie aan de hogeschool in Deventer, filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Zijn afstudeerproject ontving de 2e prijs in de archiprix 2013 en hij was in 2014 finalist voor de Prix de Rome.  

Jasper werkt voornamelijk aan nationale stedenbouwkundige ontwerpprojecten. Daarbij stuurt hij veelal brede teams aan waarin ontwerp, programma, haalbaarheid, techniek en participatie tot integrale voorstellen leiden. Momenteel werkt hij aan de uitvoering van binnenstedelijke transformatieprojecten als Defensie-eiland in Woerden, het Hoef Kwartier in Amersfoort en de visie en uitvoering van Kampen Reevedelta met de bouw van ca. 3.200 woningen in een klimaat-robuust landschap. De afgelopen jaren heeft Jasper zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van stationsgebieden, zoals het stationsgebied van Zwolle, Schiedam en de Poort van Hoorn. Momenteel is hij hoofdverantwoordelijke voor het ontwerp en uitwerking van de passerelle over het spoor van Zwolle. Daarnaast vervult hij verschillende supervisorschappen en is hij gastdocent aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.