Lieneke van Campen

Zakelijk directeur

Lieneke van Campen (1973) is a landschapsarchitect en managing partner bij Karres en Brands. In 2001 gestart bij het bureau en sinds 2013 onderdeel van het managementteam. Lieneke combineert haar jarenlange ervaring als landschapsarchitect met haar zakelijke en organisatorische talent. Zij is verantwoordelijk voor onder andere de financiën, contractuele zaken en de interne organisatie. Zij is altijd in beweging en zorgt ervoor dat het bureau dat ook is, zowel intern als extern. Dit alles met als doel dat het team met veel plezier en energie aan de slag kan. 

Lieneke studeerde aan de Hogeschool Larenstein en de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Haar afstudeerproject voor de Razende Bol op Texel is genomineerd voor de Archiprix 2006. Lieneke heeft een jarenlange bijdrage geleverd aan verschillende projecten bij het bureau, waaronder de transformatie van de Nieuwe Ooster, begraafplaats crematorium en gedenkpark in Amsterdam, het stedenbouwkundig ontwerp voor het woningbouwproject Bosrijk in Eindhoven, het ontwerp voor de algemene begraafplaats in Langedijk, het ontwerp voor het Quirijnpark in Tilburg en PPS projecten zoals De Kromhoutkazerne, het Haga Ziekenhuis en Paleis van Justitie.

Naast haar werkzaamheden voor het bureau is zij supervisor van Bosrijk in Eindhoven en Science Park in Amsterdam. Daarnaast doceert ze ‘Design & Management’ aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, is ze actief lid van de NVTL, was ze in 2022 jurylid bij de WAF-awards en is ze sinds 2019 jurylid voor de EGHN, European Garden Heritage Network.