Previous article 5th december 2019 Next article

Winnaar WAF Award 2019 Future Project - Masterplanning

Winnaar WAF Award 2019 Future Project - Masterplanning

Het is een succesvolle week voor Karres en Brands! Na het winnen van de prijsvraag voor de transformatie van de Mansergh Barakken in Gütersloh en de selectie voor de laatste ronde van de ontwerpprijsvraag voor Grasbrook in Hamburg is ons masterplan ‘de Verbonden Stad’ Oberwillwerder in Hamburg verkozen als winnaar van de WAF Award 2019 in de categorie Future Project – Masterplanning.

Oberbillwerder (360 ha) ligt aan de rand van stad en landschap en is de grootste stedelijke ontwikkeling in Duitsland sinds Hafen City. Het complete masterplan behelst ongeveer 1.000.000 m2 aan wonen (7000 huizen), werken (5000 werkplekken), winkelen, openbare functies en recreatie. Karres en Brands maakte dit masterplan in 2018 samen met ADEPT, Transsolar, Büro Happold and Kraft Hamburg. Het plan is begin 2019 vastgesteld door de gemeenteraad van Hamburg. Een paar dagen geleden vond de kick-off voor de volgende fase plaats en zijn we met ons hele team gestart met de uitwerking van het plan.

De jury maakte de volgende opmerkingen bij het winnende plan: “Dit project bevat een integrale en weldoordachte strategie die als methodiek in vele masterplannen toepasbaar is. Het plan heeft een naadloze integratie tussen de blauwe, de groene en de sociale infrastructuur. Het plan kent een gevoeligheid in de zin van ontwikkeling, fasering en schaal. Een gevoeligheid die relevant is voor de context van het gebied.”

Related